Olympia Tampere

Olympia

Riippumatonta rakkautta musiikkia kohtaan

Olympia on perinteikäs, ajankohtainen ja monipuolinen kulttuurinäyttämö. Sen lavalla on nähty loppuunmyytyjä listaykkösiä, legendaarisia yhteenpaluita ja kovassa nosteessa olevia tulevaisuuden suurnimiä.

Olympiassa avainasemassa ovat innostuminen, etsiminen ja löytäminen. Ennakkoluuloton ja kaavoihin kangistumaton tahto kokea uutta on aina etusijalla.
  – Usein suurin onnistumisen tunne tulee oikea-aikaisuudesta. Siitä, että pääsemme esittelemään nousevan artistin yleisölle juuri läpimurron kynnyksellä, sanoo ohjelmapäällikkö Marko Nikula. Hän ei kuitenkaan kiistä sitä, etteikö myös tunnetumpien nimien tai omien lempiartistien näkeminen Olympian lavalla lämmittäisi sydäntä.
  Nikula on siitä onnellisessa asemassa, että saa tehdä työtä rakastamansa asian eteen. Yleisön viihtyvyys kulkee joka hetki käsi kädessä esiintyjien ja henkilökunnan viihtyvyyden kanssa. Hyvä kulttuurielämys on kokonaisvaltainen tapahtuma, jossa kaikki saavat kokea jotain arjesta poikkeavaa. Monipuolisen viihtymisen yhdistäminen löytämisen riemuun on oleellinen osa sitä kokemusta, jonka Olympia tahtoo tarjota. Kun onnistumisen tunteen saa jakaa yleisön kanssa, tietää olevansa oikealla asialla.

Asiat ovat edenneet todella nopeasti ja palaute on ollut mahtavaa. Totta kai jonkin verran on tullut myös kritiikkiä. Kehitettävää on ja niin kuuluukin olla”

Olympiassa historialliset perinteet, ajankohtaisuus ja tulevaisuus kohtaavat jo rakenteissa. Sali on uniikki osa tamperelaista kulttuuriperintöä. Alunperin Tampereen ulkotyöväenyhdistyksen käyttöön rakennettu sali toimi elokuvateatteri Olympiana vuodesta 1917 lähtien ja viimeiset kuvat sen valkokankaalle heijastettiin vuonna 1986. Sen jälkeen salissa juhlittiin yksityistilaisuuksissa sekä show-, teatteri- ja TV-tapahtumissa. Uuteen loistoonsa sali heräsi vuoden 2016 lopulla, kun Olympiakortteli kohosi Tampereen viihdekentälle tarjoamaan ennakkoluulottoman ja suurista ketjuista riippumattoman vaihtoehdon.
  – Tampereella on selkeästi ollut tilausta tällaiselle ja ihmiset ovat kiinnostuneita. Tila ei ole entuudestaan nuorelle polvelle kovinkaan tuttu, eivätkä monet vanhemmistakaan ole salia tällaisessa käytössä nähneet, kertoo Nikula. Halu löytää uusia puolia perinteikkäästä miljööstä, ajankohtainen ja elinvoimainen kulttuuritarjonta sekä loputon motivaatio yllättää ja hämmästyttää yleisö luovat jatkuvan käymistilan.

Olympiaa eteenpäin ajavia voimia ovat myös rakkaus musiikkiin sekä palava usko siihen, että kaupunki asukkaineen kaipaa ja ansaitsee jatkuvasti jotain innostavaa. Viimeisestä on osoituksena se, kuinka nopeasti yleisö otti Olympian omakseen.
  – Asiat ovat edenneet todella nopeasti ja palaute on ollut mahtavaa. Totta kai jonkin verran on tullut myös kritiikkiä. Kehitettävää on ja niin kuuluukin olla, Nikula toteaa.
  – Meidän täytyy olla ylpeitä siitä, mitä olemme tehneet. Hyvä palaute antaa uskoa siihen, että voimme tehdä asioita omalla tavallamme ja omia periaatteitamme kunnioittaen. Mutta kuitenkin niin, että pääosassa ovat aina yleisö ja artistit. Kokonaisuus koostuu pienistä, mutta äärimmäisen merkityksellisistä asioista.
  Sellaisiksi Nikula nimeää esimerkiksi sen, että kaikkia Olympiaan saapuvia kohdellaan samanarvoisina, kunnioittavasti. Yksilölliset tarpeet ja toiveet otetaan huomioon, kaikki ovat samalla viivalla. Jokaisen on tunnettava olonsa tervetulleeksi vailla ennakkoasenteita. Artistit ovat kunniavieraita ja heidän viihtyvyyteensä panostetaan niin tilojen, palvelun kuin tarjoilujenkin osalta. Myös teknisten asioiden ja logistiikan täytyy olla toimivaa ja tarkkaan harkittua.
  Kun tähän kaikkeen lisätään jatkuva halu kehittyä ja mennä eteenpäin, tutkia uutta, tarjota yllätyksiä ja elämyksiä, niin Olympia pysyy mielenkiintoisena, muuttuvana ja inspiroivana. Eikä ainoastaan artisteille ja yleisölle, vaan myös työryhmälle ja yhteisölle Olympian takana.