Muusa Tampere

Ravintola Muusa

Ruokaa, juomaa ja läsnäoloa

Muusan suurin vahvuus on monipuolisuus. Tarjolla on annoksia pieneen ja suureen nälkään vegaaneille ja sekasyöjille. Laadukas juomavalikoima kattaa tutut ja tuoreet cocktailit sekä viinit. Lähes kaksikymmentä hanatuotetta tarjoavat tutkittavaa myös vaihtelunjanoisille. Muusan ilmapiiri on rento, tyylikäs ja ajakohtainen, tuotteet ensiluokkaisia ja palvelu aina asiakkaan tarpeet huomioivaa. Suuremmankin seurueen monipuolisiin mieltymyksiin voidaan vastata. Viikonloppuiltaisin ravintolailtaa rytmittävät kaupungin kovimmat DJ:t ja sunnuntaisin tarjolla on runsas ja herkullinen brunssi.
Varaa pöytä

Muusassa sisältö on tärkeämpää kuin muoto. Kaiken takaa löytyy jokin syy, jokin tarina, jokin selitys.
Jotta ruoka-annos näyttää ja maistuu herkulliselta, sen tulee koostua laadukkaista ja tarkkaan harkituista raaka-aineista. Siinä täytyy olla jotain tuttua ja jotain yllättävää.
  Täydellinen cocktail on valmistettava korkeatasoisista, ammattitaitoisesti valituista komponenteista, asiakkaan tarpeita mukaillen.
  Kun etsitään juuri oikeanlaista viiniä tai olutta, on valikoiman oltava täsmällinen, mutta laaja ja monipuolinen.
  Muusassa päätökset tehdään itse, tarjonnasta vastataan itse ja asiakkaat kohdataan itse. Kun on vastuussa vain asiakkaille ja itselleen, voi muutoksiin ja tarpeisiin reagoida nopeammin. Silloin palvelu on mukautuvaa ja vuorovaikutus välitöntä.

Muusassa päätökset tehdään itse, tarjonnasta vastataan itse ja asiakkaat kohdataan itse.”

– Asiakkaat tekevät ravintolan, sanoo ravintolapäällikkö Eero Koiranen. Tyypillistä asiakasta ei ole olemassa, koska ei ole tyypillistä ihmistäkään. Jokainen on yksilö yksilöllisine tarpeineen. Silloin jokainen kohtaaminen on yhtä tärkeä.
  Asiakas todellakin on kaiken keskipiste.
  Jotta illasta muodostuu ikimuistoinen, sen täytyy värisyttää kokonaisvaltaisesti kaikkia aisteja. Maut, musiikki, visuaaliset yksityiskohdat, iloinen ja osaava palvelu sekä ihmettelyn, löytämisen ja riemastumisen kokemukset ovat kaikki yhtä tärkeitä elementtejä. Niistä rakentuu Muusan kokonaisuus.

Baari

Koiranen toteaa, että hyvä ravintolakokemus on aina jossain määrin eskapismia. Silti on oltava tukevasti kiinni hetkessä. On osattava vastata vaativiinkin tarpeisiin, mutta myös kyettävä yllättämään. Kaiken on oltava laadukasta, helposti lähestyttävää, mutta ei liian tuttua tai ennalta-arvattavaa. Siitä syntyy se luova energia Muusan takana.
  Jos ei uskalla haastaa itseään, kuinka voisi olla kenenkään muunkaan silmissä mielenkiintoinen?
  – Ravintolan pyörittämiseen ei tarvita mitään normeja, Koiranen sanoo.
  – Meille ei ole oleellista lokeroida Muusaa ruoka-, olut- tai viiniravintolaksi. Se voi olla niitä kaikkia ja paljon enemmän.
  Ja se on. Viikonloppuiltaisin Muusa muuttaa muotoaan. Pöytäseurueiden ja erilaisten illanviettotapojen rajat alkavat häilyä. Ihmiset lähtevät liikkeelle. Taustalla soi musiikki, josta vastaavat kaupungin eturivin DJ:t, tunnelma on avoin ja alati muuttuva. Muusan määrittävät ilta toisensa jälkeen uudelleen asiakkaat – ihmiset, jotka ovat läsnä.

Ruoka

Muusan keittiössä lähtöajatuksena on alusta asti ollut täyteläisen ja monipuolisen makumaailman yhdistäminen luovaan ja kestävään valmistustapaan. Välimeren, Lähi-idän ja pohjoisafrikkalaisen keittiön henki yhdistetään paikallisiin, puhtaisiin raaka-aineisiin. Sesongin kasviksia ja muita ajankohtaisia makuja hyödynnetään mahdollisimman paljon.
  Sunnuntai on Muusassa brunssipäivä. Sunnuntaibrunssin tarjonta on kattava läpileikkaus ravintolan makumaailmaan, olipa kyseessä sitten vegaaninen, gluteeniton tai sekaruokavalio. Toisinaan brunssi mukailee tiettyä teemaa. Esimerkiksi letkeää sunnuntaimusiikkia ja japanilaistyylisiä makuja yhdistelevä Tanssii sushien kanssa -konsepti on saanut mahtavaa palautetta.

Hyvästä ja mielenkiintoisesta ruoasta puhuttaessa pelkkä erilaisuuden tavoittelu ei koskaan kanna pitkälle. Annoksiin ja niiden muodostamaan kokonaisuuteen tarvitaan visio.
  Kaikkea ei ole tarpeen kääntää täysin ylösalaisin. Usein riittää, että johonkin tuttuun ja toimivaan yhdistetään jotain uutta sekä jotain, mistä itse pitää. Silloin kokonaisuudesta tulee paljon intiimimpi ja henkilökohtaisempi. Se näkyy, tuntuu ja maistuu myös ulospäin.